reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

„Pelmeně” plněné pstružím filé s lososím kaviárem

4 porce

  • 30 dkg pstružího filé
  • 3 dkg lososího kaviáru
  • 20 dkg mouky
  • 2 vajíčka
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 obyčejná cibule
  • 10 dkg másla
  • 1 červená cibule
  • 1 svazeček petrželové natě
  • 1 salátová okurka
  • 1 hlávka salátu lollo rosso
  • hřebíček
  • 1 slepičí polévka v kostce
  • 1 svazeček pažitky
  • sůl

Mouku, vajíčka a zakysanou smetanu smícháme s troškou soli, načež z těchto ingrediencí uhněteme měkké těsto. To potom na hodinu vložíme do chladničky.

Pstruží filé zbavíme zbylých kůstek, rozkrájíme na malé kostičky a smícháme je s jemně nasekanou cibulí, solí a pepřem.

Odpočaté těsto klasickou metodou vyválíme na tloušťku asi 1 mm, a až s tím budeme hotovi, začneme z těsta vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajovat kolečka o průměru 4 centimetry.

Doprostřed každého kolečka vložíme tolik náplně, co se vejde na kávovou lžičku, načež těsto přeložíme napůl a oba jeho konce důkladně stiskneme, aby se slepily. Tak nám vznikne jakýsi půlměsíček, který opět přehneme – a na obou koncích k sobě těsto opět pořádně přimáčkneme.

Do vody přivedené k varu dáme hřebíček a kostku slepičí polévky. V této polévce budeme pelmeně vařit.

Na vrch uvařených taštiček přijde smetana a kaviár, a potom je ještě posypeme i nadrobno nasekanou cibulí a petrželkou.

Ze salátové okurky, ze salátu a pažitky vytvoříme ikebanu, kterou umístíme do středu talíře. Potom k ní naklademe pelmeně a s touto nádhernou jedlou ozdobou je podáváme.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3768

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.