reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kyselé zelí s ječnými kroupami a vepřovým masem – k vínu Rizling, ročník 2002, ze sklepů Dr. Sándora Tótha

4 porce

  • 50 dkg kysaného zelí
  • 15 dkg ječných krup
  • 1,5 dl stolního oleje
  • 2 cibule
  • 1 kávová lžička červené mleté papriky
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • čerstvá nebo sušená saturejka
  • 25 dkg vepřového bůčku nebo plecka
  • 10 dkg uzené klobásy
  • zakysaná smetana

Na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli. Až cibule zbělá, zaprášíme ji červenou mletou paprikou, ale dávejme pozor, aby papriky nebylo tolik, jako kdybychom připravovali guláš. Ještě než se paprika připálí, přilijeme malé množství vody.

Na cibulový základ položíme připravené maso a na kolečka nakrájenou klobásu. Přihodíme bobkový list a pepř. Povaříme 30 minut, přidáme kysané zelí a podlijeme malým množstvím vody. Necháme povařit dalších 30 minut a potom vmícháme ječné kroupy a saturejku. Podle potřeby osolíme. Dbejme na to, aby hotový pokrm měl dostatek husté a chutné šťávy a nezahušťujme ji moukou.

Podávejme se zakysanou smetanou.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3604

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.