reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Majonéza

300 ml

  • 250 ml slunečnicového oleje
  • 2 žloutky
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílého pepře mletého

Vařte jako šéf kniha

Všechny suroviny by měli mít před začátkem pokojovou teplotu.

Žloztky, hořčici a ocet dáme do větší mísy, přidáme špetku soli, bílého pepře a metlou směs pomalu šlehejte.

Za stálého šlehání pomalu přidávejte olej, za začátku po kapkách. Jakmile směs zhoustne, můžeme olej přidávat tenkým pramínkem. Olej takto přidáme všechem.

Nakonec do směsi vmícháme čerstvou citronovou šťávu.

Dle chuti přidáme pepř a sůl.
Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [6.6.2013]

11 comments to Majonéza

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.