reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Makovo–ořechová bábovka s třešněmi

Bábovka skvěle chutná a vyznačuje se vláčnou konzistencí. Třešničky jsou chuťovou i vizuální radostí. Bábovka ještě lépe chutná odleželá druhý den, ale málokdo vydrží nenakrojit a neochutnat…

(1 sklenka = 2 dl)

  • 4 vejce
  • 2 sklenky krupicového cukru
  • 1 sklenka oleje
  • 1 sklenka mléka
  • 2 sklenky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sklenka mletého máku
  • 1 sklenka mletých vlašských ořechů
  • 1 sklenka kandovaných, koktejlových nebo v sezoně čerstvých třešní
  • citronová kůra
  • špetka skořice
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • 1 vanilkový cukr
  • máslo na vymazání a hrubá mouka nebo strouhanka na vysypání formy

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně vmícháme všechny ingredience, můžeme použít ruční šlehač nebo mixer na nižší otáčky. Připravené těsto je kompaktní a lité.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 165−170 °C 45−60 minut.

Zda je bábovka hotová, vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Nelepí–li se na ni těsto, je pečená.Po vyjmutí z trouby necháme bábovku asi pět minut „vydechnout“, poté ji vyklopíme a necháme zchladnout.

Zdroj: Makovo–ořechová bábovka s třešněmi; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1038 [On-line 16.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.