reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátová roláda s lososem, podávaná s rozpečenou bagetkou

  • špenátové listy 150 g
  • smetana ke šlehání 100 ml
  • vejce 3 kusy
  • strouhaný parmazán 1 lžíce
  • polohrubá mouka 1 lžíce
  • čerstvý sýr (lučina, žervé, bylinková lučina) 120 g
  • uzený losos 250 g
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka

Špenátové listy opereme a spaříme v osolené vodě. Propereme je ve studené vodě a vymačkáme. Poté je rozmixujeme a vložíme do kastrůlku, přilijeme smetanu, přidáme pepř, žloutky, parmazán a mouku. Směs zahřejeme a mícháme, dokud nezhoustne.

Z vaječných bílků připravíme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do vychladlé hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 7 až 10 minut při 180°C.

Upečený plát necháme vychladnout. Poté ho překlopíme na potravinovou fólii a odstraníme papír, na kterém se pekl. Potřeme čerstvým sýrem, poklademe plátky uzeného lososa a pevně zavineme. Roládu zabalíme do fólie a v chladu necháme ztuhnout. Před podáváním ji vybalíme a nakrájíme na asi dvoucentimetrové plátky.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatova-rolada-0 [On-line 22.2.2012]

2 comments to Špenátová roláda s lososem, podávaná s rozpečenou bagetkou

  • Alena

    Líbila se mi roládka moc a určitě ji vyzkouším.

  • h.galetova

    Špenátová roláda s lososem, podávaná s rozpečenou bagetkou
    špenátové listy 150 g
    smetana ke šlehání 100 ml
    vejce 3 kusy
    strouhaný parmazán 1 lžíce
    polohrubá mouka 1 lžíce
    čerstvý sýr (lučina, žervé, bylinková lučina) 120 g
    uzený losos 250 g
    sůl 1 špetka
    pepř 1 špetka

    Špenátové listy opereme a spaříme v osolené vodě. Propereme je ve studené vodě a vymačkáme. Poté je rozmixujeme a vložíme do kastrůlku, přilijeme smetanu, přidáme pepř, žloutky, parmazán a mouku. Směs zahřejeme a mícháme, dokud nezhoustne.

    Z vaječných bílků připravíme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do vychladlé hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 7 až 10 minut při 180°C.

    Upečený plát necháme vychladnout. Poté ho překlopíme na potravinovou fólii a odstraníme papír, na kterém se pekl. Potřeme čerstvým sýrem, poklademe plátky uzeného lososa a pevně zavineme. Roládu zabalíme do fólie a v chladu necháme ztuhnout. Před podáváním ji vybalíme a nakrájíme na asi dvoucentimetrové plátky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.