reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí hřbet se šalotkami

Na 4 porce potřebujeme:

  • 600 g srnčího hřbetu,
    1/2 lžičky čerstvě mletého pepře,
    1/2 lžičky drceného jalovce,
    1 větvička rozmarýnu,
    3 lžíce olivového oleje,
    1/2 lžíce másla,

Šalotky v portském:

  • 12 šalotek,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 2 lžíce cukru,
  • 400 ml portského vína sladkého,
  • 200 ml masového vývaru,
  • 1 snítka tymiánu,
  • sůl, pepř

Nejdříve připravíme glazírované šalotky. Šalotky oloupeme. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm šalotky dozlatova. Přisypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak vlijeme portské víno a vývar. Ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu a 40 minut vaříme až vznikne hustá omáčka tzv. glazé.

Maso posypeme pepřem, drceným jalovcem a rozmarýnem. Potřeme částí olivového oleje a necháme 10 minut odležet. Rozehřejeme pánev vlijeme do nádoby zbytek oleje. Namarinované maso oslíme a dáme do pánve. Opečeme ho ze všech stran. Přidáme máslo a pánev přendáme do předehřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 10 minut.

Maso vyndáme z trouby a necháme 3 minuty odpočinout. Pak ho nakrájíme na porce.
Podáváme s celerovým pyré a šalotkami v portském víně. Ozdobené celerovým chipsem a natí.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/srnci-hrbet-se-salotkami-3-12-2009.html

Srnčí hřbet se šalotkami – 3.12.2009

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.