reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Steaky z vysokého roštěnce s espreso–chilli marinádou 23.05.2011

  • steak z vysokého roštěnce 250 g
  • kmín římský 2 špetky
  • káva černá zrnková 35 g
  • chilli mleté 18 g
  • paprika sladká mletá červená 1 špetka
  • mořská sůl 1 špetka
  • pepř mletý 1 špetka
  • olivový olej extra panenský 1 sklenice

Speciální výbava:

mlýnek na koření nebo hmoždíř s tloučkem

Připravte si:

Na marinádu:

opražená semínka římského kmínu, káva, chilli, paprika

Dále:

sůl, pepř, 4 steaky z vysokého roštěnce, každý by měl mít na váhu 250 g a 2,5 cm na výšku, extra panenský olivový olej

Pusťte se do toho:

1. V mlýnku na koření nebo v hmoždíři rozdrťte

semínka římského kmínu a kávová zrnka nebo expresso.

2. Přesypejte koření do misky, přidejte zbylé ingredience

na marinádu a vše promíchejte.

3. Do steaků vetřete olej a rovnoměrně je potřete

kávovou marinádou. Steaky zakryjte mikrotenovou

fólií a nechte je 20-30 minut odpočívat v pokojové

teplotě. Zatím připravte gril.

4. Na rozžhavený rošt nandejte steaky a grilujte

je pod zavřeným víkem. Otočte je jen jednou. Pro

stupeň propečení medium-rare počítejte s grilováním

6-8 minut. Poté je položte na tác a nechte

3-5 minut v klidu. Servírujte teplé.

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/steaky-z-vysokeho-rostence-s-espreso-chilli-marinadou
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.