reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tapas − Černá rýže s mořskými plody

  • panenský olivový olej
  • česnek
  • malé sépie (3−6 cm dlouhé)
  • olihně
  • krevety
  • zeleninová pasta (z cibule, paprik, rajčat, česneku)
  • rybí vývar
  • kulatozrnná rýže
  • plátek lososa

Trochu olivového oleje zahřejeme a lehce na něm osmahneme 4 stroužky česneku vcelku, přidáme malé sépie, olihně, krevety, opečeme. Potom vyjmeme krevety a sépie v pánvi rozmačkáme, vyteče z nich „inkoust“, který směs obarví, vmícháme zeleninovou pastu (dlouho dušená/pečená pasta z uvedené zeleniny, přepasírovaná), vložíme rýži na rizoto, asi 8 lžic, orestujeme, promícháme, podlijeme vodou, osolíme a vaříme, až je rýže na skus. Během vaření málo mícháme, podléváme vodou nebo rybím vývarem.

Plátky lososa opečeme, servírujeme spolu s rizotem a zdobíme krevetami, zakápneme olivovým olejem, dosolíme mořskou solí.

Zdroj: Tapas − Černá rýže s mořskými plody; ČT – Kluci v akcihttp://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1029 [On-line 9.11.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.