reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ukrajinský boršč

  • 1 kg vepřového masa – plecko
  • 1 kg hovězího masa – předního
  • 1 kg jehněčího masa – plec
  • 250 g fazolí
  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 sklenice sterilované červené řepy
  • 500 g syrového bílého zelí
  • 4 rajčata
  • hladká mouka na jíšku
  • 100 g slaniny
  • zakysaná smetana
  • 3 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • sůl
  • pol. koření Podravka

Dáme vařit hovězí maso s kořením, po 20 minutách přidáme jehněčí maso a za dalších 20 minut vepřové maso, po uvaření všechno maso vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru přidáme nakrájenou mrkev, cibuli a brambory. Za 10 minut se přidají předem do měkka uvařené fazole, červená řepa za 10 minut. Nakrájené zelí za 3 až 5 minut, pak pokrájená rajčata a za 5 minut zahustíme mírně jíškou. Nakonec se přidá osmažená slanina nakrájená na kostičky a vše se ještě 5 minut povaří a dochutí kořením, Podravkou a nálevem z řepy.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ukrajinsky-borsc

1 comment to Ukrajinský boršč

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.