reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené kuřecí maso à la Eva

  • 4 plátky kuřecích prsou
  • 900 g brambor
  • 150 g anglické slaniny
  • 200 g žampionů
  • cibulka
  • 40–100 ml smetany ke šlehání
  • 5–6 stroužků česneku
  • mletý kmín
  • sůl, pepř
  • máslo na vymazání pekáčku
  • olej
  • 200 g strouhaného eidamu

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a lehce osolíme. Na cibulce orestujeme nakrájené žampiony. Pekáček vymažeme máslem. Na dno
naskládáme do výšky asi 2 cm brambory, na ně dáme orestované žampiony a nakonec položíme maso zabalené do plátků anglické slaniny. Na ně naskládáme zbytek bramborových plátků. Do smetany vmícháme sůl, kmín a prolisovaný česnek a nalijeme ji na brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 20 až 30 minut zakryté alobalem nebo vrchním pekáčkem (do změknutí brambor).

Pak je posypeme sýrem a dopečeme dozlatova.

Zdroj: Čápi s mákem TV Prima http://www.iprima.cz/sites/default/files/pa_Dolly_Buster.pdf

5 comments to Zapečené kuřecí maso à la Eva

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.