pro 4 osoby
- 300 g měkkého (junioru) salámu
- 5 natvrdo uvařených vajec
- 1 velká cibule
- 1 velká Moravanka (zeleninový salát)
- 200 g majolky
- 1 masox
- 40-50 g želatiny (polévkových lžic)
Želatinu namočíme přes noc, nejméně však na tři hodiny. Vodu z Moravanky svaříme se 4 dl vody a masoxem. Přidáme želatinu a dále už nevaříme, mícháme, až se želatina rozpustí, pak vychladíme. Přidáme nadrobno nakrájené přísady, majolku nakonec. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, na ni nalijeme připravenou hmotu, stejnoměrně rozetřeme, zabalíme fólií nebo potravinovým papírem a v lednici necháme ztuhnout. Aspik skvěle vypadá a výborně chutná!
Poslední tip, trik či komentář