reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vaječný aspik

pro 4 osoby

  • 300 g měkkého (junioru) salámu
  • 5 natvrdo uvařených vajec
  • 1 velká cibule
  • 1 velká Moravanka (zeleninový salát)
  • 200 g majolky
  • 1 masox
  • 40-50 g želatiny (polévkových lžic)

Želatinu namočíme přes noc, nejméně však na tři hodiny. Vodu z Moravanky svaříme se 4 dl vody a masoxem. Přidáme želatinu a dále už nevaříme, mícháme, až se želatina rozpustí, pak vychladíme. Přidáme nadrobno nakrájené přísady, majolku nakonec. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, na ni nalijeme připravenou hmotu, stejnoměrně rozetřeme, zabalíme fólií nebo potravinovým papírem a v lednici necháme ztuhnout. Aspik skvěle vypadá a výborně chutná!

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.