reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hamburgerové housky

Ingredience na 8 porcí housek na hamburger:

Těsto

  • 45 ml teplého mléka
  • 240 ml teplé vody
  • 1/2 kostky droždí – (20 g)
  • cukr cca 40 g
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 375 g chlebové mouky – hladké, pšeničné
  • 45 g hladké mouky
  • 35 g změklého másla

Na potření a posypání

  • 1 vejce rozšlehané s cca 15 ml vody
  • sezamová semínka

 housky_hamburger

V míse smícháme mléko, vodu, droždí, cukr, sůl a vejce a krátce promícháme. Přidáme postupně obě mouky a řádně promícháme, poté  v mícháme i máslo.

Následně můžeme využít i robota, kde připevníme hnětací hák a dále hněteme při nízké rychlosti ještě 6 – 8 minut. Lze však i ručně v míse nebo na válu. Těsto může být trochu lepkavé, moky moc nepřidáváme, aby neblo tuhé.

Těsto přendáme nejlépe do olejem vymazané mísy, přikryjeme a necháme kynout na teplém místě do zdvojnásobení velikosti, cca 1-2 hodiny.

Těsto rozdělíme na 8 částí, uděláme 8 malých bochánků a dáme na plech vyložený pečícím papírem asi 5 – 7 cm od sebe.

Plech s bochánky následně přikryjeme necháme kynout cca hodinu nebo dle potřeby, dokud těsto nezdvojnásobí velikost.

Podobně jako při pečení chleba, dáme naa spodní příčku trouby nádobu vhodou do trouby s vodou a předehřejeme troubu na 200°C.

Povrch všech housek lehce potřeme vajíčkem rozšlehaným s vodou a posypeme sezamovými semínky.

Housky pečeme na střední příčce asi 15 minut dozlatova, v polovině pečení otočíme plech.

Po upečení necháme housky vychladnout na mřížce.

 Zdroj: housky na hamburgery, https://www.chute-sveta.cz/housky-na-hamburgery/ [on-line 11.1.2020]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.