reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Syté zapečené brambory

Pro 1 osobu

  • 2 středně velké brambory
  • 1 lžička másla
  • 75g mražených fazolek
  • Sůl
  • 1 šalotka
  • 1/2 svazku pažitky
  • 2 kousky sledě
  • 50g smetanového sýra
  • 3 lžičky plnotučné hořčice
  • 1/2 lžičky vinného octa
  • pepř
  • 50 g dušeného krabího masa

Troubu ohřejeme na 200 °C. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je v papírové utěrce a několikrát propíchneme vidličkou. Rozehřejeme máslo a brambory jím potřeme. Vložíme je na rošt a pečeme v troubě asi 40 minut.
Mezitím vaříme fazolky 10 minut ve slané vodě, slijeme, krátce opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupeme šalotku a najemno nakrájíme. Omyjeme pažitku, otřepeme a stébla nastříháme. Kousky filé ze sledů opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme.
Smetanový sýr smícháme s hořčicí, octem, krabím masem, solí a pepřem. Postupně přimícháme fazolky, kousky rybího masa, nakrájenou šalotku i nastříhanou pažitku a salát dochutíme solí a pepřem. Brambory podélně rozřízneme, vydlabeme lžící a naplníme salátem. Můžeme ozdobit kousky pažitky.

Příprava: asi 50 minut
Na osobu: cca 540 kcal; 2260 kJ;
bílkoviny: 29 g; tuky: 31 g;
sacharidy: 37 g,
cholesterol: 198 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.