4 porce
- 1 balení mraženého listového těsta
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 50 g černých oliv bez pecek
- 1 stroužek česneku
- 100 g třešňových rajčátek
- 1/2 svazku bazalky
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- Chili
- 100 ml jemného kečupu
- 100 g šunky
- 125 g mozzarelly nakrájené na plátky
Listové těsto rozmrazíme a na pomoučené ploše rozválíme dotenka. Nejlépe za studena. Cuketu a papriku omyjeme, papriku zbavíme jadérek a pak obojí nakrájíme na kostičky. Olivy slijeme, necháme okapat a nakrájíme je na kolečka. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Bazalku omyjeme a otrháme lístky.
Troubu zahřejeme na 200 °C. Na 2 lžících oleje podusíme cuketu, papriku i česnek a pak je
dochutíme solí, pepřem a čili. Těsto potřeme kečupem, obložíme plátky šunky a sýra, navrch rozložíme dušenou zeleninu a napůl nakrájená třešňová rajčátka a těsto pevně srolujeme. Pak je nakrájíme na 2cm kusy.
<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:“"; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:“Times New Roman“; mso-fareast-font-family:“Times New Roman“;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>
Minirolky pizzy potřeme zbývajícím olejem, dáme je na tukem vymazaný plech a asi 10 minut je pečeme. Nakonec je ozdobíme lístky bazalky. Příprava trvá asi 30 minut
Poslední tip, trik či komentář