reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Netradiční krokety

 

  • 4 vejce natvrdo
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžíce polohrubé mouky
  • šálek mléka
  • sůl
  • 2 vece
  • petrželka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a vymícháme dohladka. Do polo-vychladlé omáčky zamícháme 2 žloutky, petrželku a nasekaná vařená vejce, je-li třeba, zahustíme strouhankou. Z těsta utvoříme váleček asi 5 cm v průměru, nakrájíme z něho dílky, okraje zaoblíme a krokety obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a ve strouhance. Smažíme krátce a klademe na ubrousek k okapání.
Podávejte s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.