- 4 vejce natvrdo
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžíce polohrubé mouky
- šálek mléka
- sůl
- 2 vece
- petrželka
- strouhanka
- olej na smažení
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a vymícháme dohladka. Do polo-vychladlé omáčky zamícháme 2 žloutky, petrželku a nasekaná vařená vejce, je-li třeba, zahustíme strouhankou. Z těsta utvoříme váleček asi 5 cm v průměru, nakrájíme z něho dílky, okraje zaoblíme a krokety obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a ve strouhance. Smažíme krátce a klademe na ubrousek k okapání.
Podávejte s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Poslední tip, trik či komentář