reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

RÝŽOVÉ SMAŽENKY

 

  • 1 šálek rýže natural
  • 1 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • strouhanka (z celozrnného chleba)
  • sůl
  • 3 šálky vody
  • petrželová nať

Důkladně propláchnutou a přebranou rýži dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Přivedeme do varu a sebereme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Potom tlakový hrnec uzavřeme, plamen stáhneme na minimum a pomalu vaříme 50 minut. Dalších 20 minut necháme rýži dojít. Necháme vychladnout a vmícháme vejce a pokrájenou petrželovou nať. Když hmota úplně vychladne, tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a na oleji usmažíme po obou stranách. Do této směsi můžeme pro změnu chuti přidat koření, jemně pokrájenou cibulku, kousek sýra nebo dušené kuřecí maso.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.