reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

DORT Z KYSANÉ SMETANY

 

  • 14 ks 18%ní kysané krémovité smetany
  • 1 a 1/2 baličku piškotů
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Máslo
  • strouhaný kokos nebo oříšky
  • čokoláda
  • čerstvé jahody nebo jahodový kompot (dobré jsou i meruňky)
  • šlehačka

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem nebo oříšky. Z kysané smetany, cukru a vanilkového cukru si umícháme krém. Na dno formy naskládáme piškoty ve dvou vrstvách, pokapeme je rumem, potřeme krémem, na něj navrstvíme ovoce a dále pokračujeme ve vrstvách piškoty — krém — ovoce. Končíme vrstvou ovoce, které posypeme strouhanou čokoládou. Dáme do ledničky alespoň na 4 hodiny proležet a ztuhnout. Před podáváním dort vyjmeme z formy a dozdobíme šlehačkou — není nutné.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.