reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové knedlíky

 

  • 1 kg vařených brambor
  • 300 g hrubé mouky
  • 30 g krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • mouka na vál

Na vál nasypeme mouku a krupici, rozmačkáme nebo prolisujeme do nich oloupané uvařené brambory, přidáme vejce, osolíme a dobře vypracujeme těsto. Utvoříme z něj knedlíkové šišky, vložíme je do vařící osolené vody a opatrně odmícháme ode dna, aby se nepřichytily. Vaříme podle velikosti šišek 15-20 minut. Uvařené knedlíky ihned nakrájíme nití nebo speciálním kráječem na stejně silné plátky.
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přes sítko nebo v utěrce přebytečnou vodu. Brambory dáme do mísy, zalijeme je horkým mlékem, přidáme mouku, vejce, majoránku a sůl a vymícháme těsto, ze kterého smažíme na rozpáleném oleji nebo sádle z obou stran malé bramboráčky. Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.