reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vejce nakyselo

 

  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky na jíšku
  • 4 vejce
  • ½ l hovězí polévky nebo vody
  • ¼ l kyselé smetany
  • 1-2 žloutky
  • sůl
  • pažitka nebo kopr
  • ocet

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a vaříme. Přidáme rozšlehanou smetanu a prohřejeme. Do hrnce vložíme vejce uvařená nahniličku. Podle chuti osolíme, okyselíme a přidáme hrst sekané pažitky nebo kopru. Podáváme s bramborem, noky, houskovým knedlíkem nebo chlebem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.