reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Švýcarské brambory

 

  • 3/4 kg syrových brambor
  • 300 g salámu (lepší je uzené maso)
  • ¼ l smetany
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • 100 g sýru – ementál
  • sádlo na vymazání

Vymastíme pekáček nebo misku (rámou, sádlem) a poklademe plátky syrových brambor, osolíme, opepříme, při dáme kolečka cibule a nahrubo nasekaný česnek, pokrájené uzené maso (salám), vrstvu sýra, končíme vrstvou osolených brambor. Zakryté pečeme, pak zalijeme smetanou. Pečeme, až brambory zrůžoví (1 až 5/4 hodiny). Vejce nedáváme – nevznikla by správná omáčka.
Dietní obdoba: Místo uzeniny použijeme syrovou brokolici, místo ementálu sýr.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.