reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové hranolky

 

  • 600 g brambor
  • sůl
  • olej na smažení

Brambory oloupeme, osušíme, nakrájíme na hranolky dlouhé asi 4 cm a silné 8 mm a namočíme je na 15 minut do studené vody, abychom je zbavili části škrobu. Pak je osušíme, vložíme do nepříliš I horkého oleje a napolo osmažíme (nesmějí „chytit“ barvu). Necháme je okapat la vychladnout a těsně před “ podáváním je dosmažíme na horkém oleji dozlatova. Hranolky solíme až na talíři. Podáváme k masu, ale chutnají i ke smaženým rybám nebo jako samostatné jídlo s tatarskou omáčkou nebo kečupem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.