reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Velký opečený kapr

 

  • 1 kapr (počítáme s 1000 g)
  • sůl
  • 2 lžíce citrónové šťávy

Na obalení:

  • asi 150g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 150g strouhanky
  • olej

Očištěného a dobře omytého kapra osušíme čistou utěrkou a nakrájíme na porce (podkovy) přibližně 1,5 cm široké. Jednotlivé porce po obou stranách pečlivě osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi půl hodiny odležet.
Odleželé porce masa obalíme v hladké mouce, dokonale rozšlehaných vejcích a strouhance.
Na pánvi rozpálíme olej a obalené kapří podkovy osmažíme na mírném ohni dozlatova. Smažíme po obou stranách asi 6 minut. Hotové ryby pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme s bramborovým salátem a zdobíme citronem a koprem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.