4 osoby
- 800 g brambor
- 4 cibule
- 250 g anglické slaniny
- 3 lžíce másla
- Sůl
- pepř
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce másla
- 4 vejce
- bylinky na ozdobení
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na proužky.
Na másle opečeme slaninu a pak ji vyjmeme. Na pánev dáme brambory a za občasného míchání je opékáme asi 30 minut dozlatova. Na posledních 10 minut přidáme cibuli a opékáme vše společně. Jídlo ochutíme solí, pepřem a kmínem a vložíme zpět opečenou slaninu.Na máslo v druhé pánvi rozklepneme vejce a pečeme je jako volská oka. Ochutíme je solí a pepřem. Brambory rozdělíme na 4 talíře a navrch položíme volská oka. Ozdobíme je bylinkami. Příprava trvá asi 45 minut.
Poslední tip, trik či komentář