Pro 4 osoby
Příprava pokrmu: 35 minut
Suroviny:
- 12 výhonků zeleného chřestu
- 4 velké plátky vařené šunky
- 4 malá rajčata
- 250 g smetanového sýra
- petrželka na ozdobení
Trouba:
- předehřátá horní/spodní ohřev: 220 °C
- horkovzdušná: 200 °C
Chřest oloupeme pouze na spodní třetině výhonků a jeho konce odřízneme (dřevnaté části odřízneme celé). Takto upravený chřest opláchneme a vaříme ve slané vodě po dobu asi 10 minut, aby byl úplně měkký. Potom ho necháme okapat a vychladnout. Vždy tři výhonky chřestu zabalíme do jednoho plátku šunky a vložíme do vymaštěné zapékací misky nebo pekáčku. Rajčata omyjeme a osušíme utěrkou, pečlivě vyřízneme nasazení stopky a takto připravená je nakrájíme na plátky, které rozložíme na připravené šunkové závitky. Smetanový sýr potom nakrájíme na malé kostičky a rovnoměrně rozdělíme na závitky. Zapékací misku dáme na mřížku do trouby a pečeme asi 15 minut. Ozdobíme zelenou petrželkou.
Poslední tip, trik či komentář