- 4 kuřecí řízky
- 100 g šunky (silnější plátek)
- lístky šalvěje
- bílý pepř, sůl
- hladká mouka
- 2 lžíce olivového oleje
- půl hrnku suchého bílého vína
- půl hrnku kuřecího vývaru (možno i z kostky).
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na řízky poklademe lístky šalvěje a hranolky šunky, dobře zarolujeme, případně upevníme jehlami nebo párátky a dočervena na oleji opečeme ze všech stran. Pak roládky vyjmeme, výpek zalijeme vínem a vývarem, přivedeme k varu, zpátky vložíme opečené roládky a pod poklicí je dusíme doměkka.
Podáváme je se Špagetami:
- 300 g špaget
- Sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky strouhané citrónové kůry
- piniová jádra
- strouhaný parmazán
Po uvaření špagety promícháme s olejem, citrónovou kůrou, piniovými jádry a strouhaným parmazánem.
Poslední tip, trik či komentář