Na 16 kousků si připravíme:
Na těsto:
- 450 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 50 g krupicového cukru
- 120 ml mléka »sůl
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 50 g hery
Na náplň:
- 500 g měkkého tvarohu (v kostce, ne ve vaničce)
- 2 vejce
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 100 g krupicového cukru
- 300 g meruněk
Mouku prošijeme do hlubší mísy a do středu uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme 1/2 vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek.
Pak přidáme zbylý cukr, špetku soli, vlažné mléko, vejce, žloutky a rozpuštěnou heru. Vše zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím formu o průměru 30 cm.
Tvaroh smícháme s vejci, vanilkovým cukrem a cukrem. Rozetřeme na povrch těsta a na náplň rozložíme půlky meruněk. Necháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
Necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout úplně.
Doba přípravy asi 100 minut.
Poslední tip, trik či komentář