Na 4 porce potřebujeme:
- 300 g moučných brambor vařených ve slupce,
- 100 g hrubé mouky,
- 1 vejce,
- sůl
Omáčka:
- 50 g sušených hub,
- 50 g čerstvých hub,
- 1 šalotka najemno,
- 50 ml brandy,
- 100 ml drůbežího vývaru,
- 100 ml smetany,
- sůl, pepř,
- 50 hráškových lusků,
- 100 g cherry rajčat,
- parmezán,
- 50 g anglické slaniny (nebo pančety),
- pažitka
Brambory oloupeme a propasírujeme. Přidáme mouku, vejce a sůl a zpracujeme hladké těsto. Z těsta tvarujeme noky a ty vaříme v horké osolené vodě 2–3 minuty.
Sušené houby namočíme do studené vody. Syrové houby orestujeme se šalotkou a pak k nim přidáme namočené houby i s vodou. Necháme svařit a přidáme brandy. Pak vlijeme vývar. Až se tekutina zredukuje vlijeme smetanu a necháme provařit. Osolíme a opepříme. Pak přidáme noky, překrájené hráškové lusky, překrájená cherry rajčata a nastrouhaný parmazán. Na talíři noky posypeme opečenou slaninou a plátky parmazánu a pažitkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/domaci-bramborove-gnocchi-11-3-2010.html
Poslední tip, trik či komentář