reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sezamový a citronový losos s jáhlovou kaší a karamelovým citronem

4 porce

  • 600 g filetu z lososa
  • bobkové listy
  • olivový olej
  • sůl
  • 2 větší citrony
  • bílé a černé sezamové semínko
  • třtinový cukr

Filet lososa rozdělíme na osm kousků. Pokapeme olivovým olejem a osolíme. Jeden citron nakrájíme na kolečka, druhý na klínky. Klínky obalíme ve třtinovém cukru. Čtyři kusy poklademe kolečky citronu a bobkovými lístky. Druhé čtyři kusy obalíme ve směsi bílého a černého sezamového semínka. Pečeme při 170 °C.

Mezi pečením opečeme na teflonové pánvi citron obalený v cukru, necháme zkaramelizovat (nemícháme, obracíme každý kousek zvlášť) a podáváme s lososem.

Jáhlová kaše

  • 200 g suchých jáhel
  • voda na uvaření
  • 20 g přepuštěného másla
  • mléko
  • sůl
  • čerstvý tymián

Jáhly uvaříme doměkka, přidáme přepuštěné máslo, horké mléko, sůl, dobře vymixujeme a vmícháme drhnutý tymián.

Zdroj: Sezamový a citronový losos s jáhlovou kaší a karamelovým citronem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1104 [On-line 24.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.