4 porce
- 600 g filetu z lososa
- bobkové listy
- olivový olej
- sůl
- 2 větší citrony
- bílé a černé sezamové semínko
- třtinový cukr
Filet lososa rozdělíme na osm kousků. Pokapeme olivovým olejem a osolíme. Jeden citron nakrájíme na kolečka, druhý na klínky. Klínky obalíme ve třtinovém cukru. Čtyři kusy poklademe kolečky citronu a bobkovými lístky. Druhé čtyři kusy obalíme ve směsi bílého a černého sezamového semínka. Pečeme při 170 °C.
Mezi pečením opečeme na teflonové pánvi citron obalený v cukru, necháme zkaramelizovat (nemícháme, obracíme každý kousek zvlášť) a podáváme s lososem.
Jáhlová kaše
- 200 g suchých jáhel
- voda na uvaření
- 20 g přepuštěného másla
- mléko
- sůl
- čerstvý tymián
Jáhly uvaříme doměkka, přidáme přepuštěné máslo, horké mléko, sůl, dobře vymixujeme a vmícháme drhnutý tymián.
Zdroj: Sezamový a citronový losos s jáhlovou kaší a karamelovým citronem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1104 [On-line 24.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář