reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kapr na perníkové omáčce s pivem

Potřebujeme:

  • kapra,
  • 2 cibule,
  • 6 ks jalovce,
  • 2 bobkové listy,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 černé pivo,
  • rybí vývar,
  • perník na vaření,
  • 200 g hladké mouky,
  • 4 lžíce bramborového škrobu,
  • sůl, pepř
  •  jablko,
  • lžíci másla,
  • hrst vlašských ořechů,
  • 2 lžíce tmavého cukru,
  • olej

Na přílohu:

  • zelená kaše
  • brambory,
  • petrželku,
  • máslo,
  • sůl

Na másle orestujeme cibuli s kořením, vsypeme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Poté zalijeme pivem a rybím vývarem. Přiklopíme a vaříme cca 25 minut. Ke konci zahustíme nastrouhaným perníkem a přes sítko scedíme.

Kousky kapra osolíme, obalíme ve směsi hladké mouky a škrobu. Poté v oleji pomalu usmažíme dokřupava. Uvařené brambory rozšťoucháme, smícháme s nasekanou petrželkou a máslem. Jablíčko na másle opečeme, přidáme ořechy, cukr a necháme změknout.

Zdroj:Kapr na perníkové omáčce s pivem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kapr-na-pernikove-omacce-s-pivem.html [On-line 06.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.