reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Statkářská bída

  • 200 g vařených brambor
  • 150 g šunky v celku
  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 5 dl zakysané smetany
  • 80 g hladké mouky
  • 2 dl vody nebo vývaru
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • hrubě mletý pepř
  • muškátový květ
  • sůl
  • zelená petrželka na posypání

Vejce, brambory a šunku nakrájíme na větší kostky. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a zapražíme jíšku. Přidáme smetanu a omáčku za stálého míchání povaříme. Je-li příliš hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou. Omáčku osolíme a ochutíme pepřem a muškátovým květem a přimícháme do ní kousky brambor, šunky a vajec. Vše krátce prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou. Tradiční přílohou býval chléb. Výborné, i když netradiční jsou křupavé topinky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.