- 200 g vařených brambor
- 150 g šunky v celku
- 6 natvrdo uvařených vajec
- 5 dl zakysané smetany
- 80 g hladké mouky
- 2 dl vody nebo vývaru
- 50 g másla
- 1 cibule
- hrubě mletý pepř
- muškátový květ
- sůl
- zelená petrželka na posypání
Vejce, brambory a šunku nakrájíme na větší kostky. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a zapražíme jíšku. Přidáme smetanu a omáčku za stálého míchání povaříme. Je-li příliš hustá, zředíme ji vývarem nebo vodou. Omáčku osolíme a ochutíme pepřem a muškátovým květem a přimícháme do ní kousky brambor, šunky a vajec. Vše krátce prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou. Tradiční přílohou býval chléb. Výborné, i když netradiční jsou křupavé topinky.
Poslední tip, trik či komentář