|
Tento i ostatní recepty naleznete v knize |
Zálivka:
- extra panenský olivový olej 70 ml
- červený vinný ocet 25 ml
- dijonská hořčice 1 lžička
- malá šalotka 1 ks
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Připravte si zálivku. Všechny přísady kromě šalotky dejte do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepejte.
Na závěr do zálivky přidejte nadrobno pokrájenou šalotku, promíchejte a odložte stranou do doby, než budete salát servírovat.
Nyní si připravte salát. Avokáda rozkrojte na poloviny, odstraňte pecky, oloupejte je a nakrájejte na plátky. Dubáček a polníček omyjte a osušte.
Listy salátu natrhejte do mísy, přidejte plátky avokáda a omytá a rozpůlená cherry rajčátka. Ředkvičky omyjte a nakrájené na plátky přidejte do mísy s ostatní zeleninou. Promíchejte.
Před podáváním přelejte salát připravenou zálivkou, opatrně promíchejte a rozdělte na jednotlivé porce. Ihned podávejte.
Zdroj: Salát s avokádem a hořčičnou zálivkou; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/salat-s-avokadem-horcicnou-zalivkou [on-line 2.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář