2 porce
Ingredience
- 300 g špaget
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 chilli paprička
- Nasekaná petržel
- Parmazán
- Sůl
- Pepř
Přivedeme vodu do varu a vložíme do ní špagety. Zahřejeme olej na pánvi. Vložíme na ni chilli papričku, utřený česnek a restujeme na mírném plameni. Chilli papričku vyndáme a pánev dáme stranou z ohně.
Z papričky tam zůstane jen chuť, ale můžeme ji pak dát na ozdobu. Špagety vyndáme z vody. Do každé pánve dáme jednu porci.
Těstoviny v pánvi promícháme s olejem. Posypeme je petrželkou a servírujeme na talíř. Pokrm se tradičně nepepří, ani se na něj nepřidává parmazán.
Těstoviny jsou výborným zdrojem sacharidů, ale přitom mají neuvěřitelně nízkou energickou hodnotu.
Zdroj: Spaghetti Aglio e olio pepperoncinno; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1622-spaghetti-aglio-e-olio-pepperoncinno/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář