reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crostinni

2 porce

Ingredience

  • 2 dny stará ciabatta a český chléb (třeba Šumava)
    Olivový olej

Na tapenádu:

  • 250 g černých oliv bez pecky
  • 50 g filetů ančoviček
  • 1 lžíce kaparů
  • 2 stroužky česneku
  • Bazalka
  • 1 citron
  • 150 ml olivového oleje extra virgin

Nakrájenou ciabattu i český chléb pokapeme olejem a rozložíme na pečící plech. Černé olivy a ančovičky nakrájíme nadrobno. Oboje dáme do mixeru, přidáme kapary a rozmixujeme.

Do mixeru ještě přidáme oloupaný česnek, natrhanou bazalku a vymačkanou šťávu z citronu. Vlijeme olej a promixujeme. Ochutnáme a podle potřeby osolíme a opepříme. Opečené topinky potřeme tapenádou.

Tapenádu můžeme ve skleničce v lednici uchovat až měsíc.

Zdroj: Crostinni; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1643-crostinni/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.