Ingredience
- Základní omáčka
- Listová petržel
- Těstoviny
- Olivový olej
- Česnek
- Rajčata
- Máslo
- Parmazán
- Sůl
- Pepř
Těstoviny začneme vařit v osolené vodě. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Česnek rozmáčkneme a orestujeme. Přidáme rajčata a v restování pokračujeme. Až budou rajčata pouštět šťávu, přidáme omáčku, máslo a dál mícháme. Po chvilce přidáme těstoviny a nakrájenou petržel.
Základní rajčatová omáčka
Ingredience
- 2 kg vyzrálých masitých rajčat
- Řapíkatý celer
- Mrkev
- Bazalka
- Olivový olej
- Česnek
- Sůl
- Pepř
Oloupaný česnek rozmáčkneme a vhodíme na rozpálený olivový olej. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k česneku. Oloupaná rajčata nakrájíme, vhodíme do hrnce a zamícháme. Přidáme bazalku. Povaříme a po chvíli rozmixujeme. Opepříme, osolíme a omáčku máme hotovou.
Zdroj: Těstoviny s čerstvou rajčatovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1842-testoviny-s-cerstvou-rajcatovou-omackou/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář