Ingredience
- 2 menší hrušky
- 1 citron
- 1 balení listového těsta
- 6 lžic javorového sirupu
- Lískové ořechy
- Vejce
- Creme fraîche
Oloupanou hrušku nakrájíme na tenké měsíčky. Poté je ponoříme do vody s citrónovou šťávou. Těsto si rozválíme na tloušťku 4 milimetrů. Vykrájíme si z něj kolečka, které dáme na tác. Těsto pokapeme sirupem a vyskládáme hruškami. Kolem hrušek těsto potřeme vejcem. Koláčky dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 190 stupňů, dokud nám nezezlátnou. Nakonec je potřeme sirupem a posypeme oříšky.
Zdroj: Hruškové koláčky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2083-hruskove-kolacky/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář