Ingredience
- 1 chlazené křehké těsto
- 2 vaničky tučného tvarohu
- 2 vejce
- vanilkový cukr
- 400 g ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)
Na drobenku:
- 50 g másla
- Hladká mouka
- Cukr
Použijeme kupované chlazené křehké těsto, které rozložíme do formy, uhladíme a propícháme vidličkou, aby se při pečení nenafouklo.
Pak si připravíme náplň a žmolenku. Na náplň smícháme tvaroh s vejcem a vanilkovým cukrem, na žmolenku propracujeme máslo s moukou a cukrem.
Těsto potřeme tvarohem a posypeme ovocem a žmolenkou. Pečeme 35 až 40 minut na 190 stupňů. Aby se nám koláč nerozlomil, po upečení ho ve formě necháme cca 10 až 15 minut vychladnout.
Zdroj: Tvarohový koláč s ovocem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2743-tvarohovy-kolac-s-ovocem/ [On-line 27.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář