Ingredience:
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 10 cm světlé části pórku
- olivový olej
- 1 červenu paprika
- 2 rajčata
- rybí vývar
- filety pražmy
- mořská sůl
- tymián
- ½ mrkve
- ½ cukety
- čerstvý koriandr
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme nadrobno, pórek nakrájíme na tenká kolečka. Vše osmahneme v hrnci na olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a rajčata. Opečeme a zalijeme rybím vývarem a vaříme ½ hodiny, potom rozmixujeme do krémové konzistence.
Mrkev a cuketu nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do polévky a pouze prohřejeme, dochutíme solí a čerstvě nasekaným koriandrem.
Filety pražmy nakrájíme na menší proužky, 1 filet na čtvrtiny, trochu osolíme, posypeme lístky tymiánu, zakápneme olivovým olejem.
Takto připravenou rybu opečeme na rozpálené pánvi nejprve stranou bez kůže, zprudka a krátce, pak otočíme a dopečeme.
Na talíř servírujeme porci ryby, zalijeme polévkou, ozdobíme koriandrem.
Zdroj: Caldeirada; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1452-caldeirada/ [On-line 21.07.2014]
Poslední tip, trik či komentář