Rozpis na 4 porce:
- 300 g pórku
- 250 g žampionů
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 80 g strouhaného sýra
- 3 lžíce hotové jíšky
- 6 tvrdších housek
- 375 ml mléka
- 2 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce sekané petrželové natě
- 3 vejce
- sůl
- pepř
1. Nakrájené žampiony a pórek opečeme na oleji a podusíme. Přilijeme vývar se šlehačkou a 5 minut vaříme. Vmícháme sýr, jíšku, sůl a pepř. Povaříme.
2. Plátky housek namočíme do mléka a rozmačkáme je. Kostičky cibule na másle zesklovatíme a smícháme s petrželkou. Vmícháme k houskám, přidáme vejce, sůl a pepř. Vypracujeme tuhé těsto.
3. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 15-20 minut.
Poslední tip, trik či komentář