Rozpis na 12 kousků:
- 4 lžíce instantní kávy
- 200 ml vody
- 100 g hořké čokolády
- 250 g másla
- 200 g cukru
- 1 vanilinový cukr
- 50 g kakaa
- špetka soli
- 4 vejce
- 380 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100 g loupaných mandlí
- máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
1. Kávu zalijeme 2 dcl horké vody. Čokoládu nasekáme nahrubo.
2. Máslo utřeme s cukrem, vanilinovým cukrem a solí do pěny. Vmícháme vejce.
3. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a vaječnou směsí. Za stálého tření přiléváme vychladlou kávu. Nakonec vmícháme mandle a čokoládu.
4. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a v troubě vyhřáté na 175°C pečeme asi 90 minut. Bábovku necháme vychladnout.
Poslední tip, trik či komentář