Rozpis na 4 porce:
- 400 g hrušek
- 200 ml vody
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce hnědého cukru
- 500 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 1 balíček čokoládového pudinku
- nudličky citrónové kůry
- čerstvá máta na ozdobu
1. Hrušky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na širší plátky.
2. Vodu, citrónovou šťávu a lžíci hnědého cukru přivedeme k varu a 10 minut v ní hrušky vaříme. Vodu slijeme a hrušky necháme okapat.
3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink.
4. Poháry střídavě plníme plátky hrušek a pudinkem, až jsou zcela plné. Ozdobíme nudličkami citrónové kůry, lístečky máty a podáváme.
Poslední tip, trik či komentář