reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ruská vejce

  • 4 vejce
  • šálek majonézy
  • 2 sardele
  • 2plátky uzeného lososa
  • nakládaná okurka
  • kaviár

Natvrdo uvařená vejce rozpůlíme, polijeme je hustou majonézou a poté poklademe kousky nakrájených sardelí, uzeného lososa, okurkou, paprikou a podobně. Můžeme je dozdobit také kaviárem.
Majonéza: Dva uvařené žloutky prolisujeme přes síto, přidáme 4 lžíce kvalitního oleje, 6 lžic vinného octa a dobře utřeme. Dochutíme lžičkou hořčice a špetkou cukru.
Tip: Pokud místo majonézy použijete zakysanou smetanu light nebo nízkotučný bílý jogurt, můžete si plněná vejce dopřát bez obav, že jsou příliš kalorická. Chutná je i náplň z lučiny se sardelovou pastou a cibulkou.
Příprava: 25 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.