Pro 4 osoby:
- 1 hlávka kapusty (asi 1 kg)
- sůl
- 2-3šalotky
- 10g másla
- 350 g sýra feta
- 2 žloutky
- mletý černý pepř
- mletý koriandr
- 2 vejce
- cayennský pepř
- 3 lžíce hladké mouky
- 8 lžic strouhanky
1. Z kapusty oddělíme 8 velkých listů, které povaříme v osolené vodě asi 4 min. Pak listy vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
2. Na náplň nadrobno rozkrájíme šalotku a zesklovatíme ji na másle. Fetu pokrájíme na kostičky, smícháme se žloutky a šalotkou, osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem.
3. Žebra kapustových listů naplocho seřízneme. Listy obrátíme a doprostřed vložíme sýrovou nádivku. Pak je stočíme do baličku. Můžeme si pomoci utěrkou.
4. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, osolíme a okořeníme cayennským pepřem. Do dalších talířů vsypeme mouku a strouhanku. Ve velké, hluboké pánvi rozehřejeme olej.
5. Závitky obalíme v mouce, vejci a nakonec ve strouhance. V horkém oleji je opečeme ze všech stran, vyjmeme a položíme na papírové ubrousky. Klademe je na talíř na kapustové listy a podáváme.
Poslední tip, trik či komentář