- 200 g brambor uvařených ve slupce
- 1 cibule
- 2 lžíce dia kečupu
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl
- mletý černý pepř
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a dáme do misky. Přidáme očištěnou, nadrobno nasekanou cibuli, kečup, worcesterskou omáčku, sójovou omáčku, sůl, mletý černý pepř a zlehka důkladně promícháme. Odložíme do chladu nebo do chladničky alespoň na 30 minut.
Tip: Mažte na černý křupavý chléb.
Obměna pro dospělé: na pravý tatarák budete potřebovat
- 1 kg pravé svíčkové
- 2 cibule
- 6 žloutků
- 1 šálek stolního oleje
- 1 kečup
- 1 plnotučnou hořčici
- sardelovou pastu
- 2 balíčky sladké papriky
- mletý kmín
- kari koření
- chilli koření
- sůl
Maso na tatarák musíte správně naškrabat, v horším případě umlít. Pak spojte všechny suroviny a doprostřed důlku z masové směsi vyklepněte žloutek. Podávejte s chlebovými topinkami.
Poslední tip, trik či komentář