10 porcí
- 1 kg očištěné cibule
- 50 g oleje
- 50 g cukru
- 20 g soli
- 2 g mletého pepře
- 30 g octa
- 500 g sterilovaných žampionů (bez nálevu)
- 100 g očištěného pórku
Cibuli nakrájenou na půlkolečka (ne příliš tenká) spaříme ve vařící vodě „na skleněnku“, tj. 2–3 minuty.
Scedíme, ihned zchladíme studenou vodou a necháme odkapat. Do takto připravené cibule přidáme sterilované žampiony, jemně nakrájený pórek, zalijeme olejem, ochutíme kořením, cukrem a octem. Salát dáme do lednice na chvíli odležet.
Zdroj: Kluci v akci recepty http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-17.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=779
Poslední tip, trik či komentář