Ryba po Janovsku (dietní)
Rozpis pro 4 osoby:
- 4 kusy mořské štiky po 250 g
- 250 g drcených rajčat
- 2 citrony
- 2 karotky
- 2 lžíce zeleného sterilovaného pepře
- 1 lžíce soli
- pepř
- 1 lžíce feferonkové pasty
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 ml bílého vína
- 30 g čerstvého mladého špenátu
1. Ryby očistíme, omyjeme a ještě pokapeme citronem. Jejich kůži nařízneme a osolíme. Na pánvi rozpálíme olej a ryby na ně po obou stranách zprudka opečeme. Potom je vyjmeme a do zářezů na kůži vetřeme feferonkovou pastu.
2. Do zapékací misky nebo pekáčku dáme drcená rajčata, na kousky nakrájenou karotku, zelený pepř a zalijeme bílým vínem. Přidáme opečenou rybu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Během této doby se ryba dopeče a pustí šťávu do rajčat, která se rozvaří na tomatovou omáčku. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Rybu podáváme obloženou mladým špenátem, jako přílohu doporučujeme těstoviny.
Doba přípravy: asi 60 minut
1 porce: asi 1739 kj/415 kcal
Poslední tip, trik či komentář