reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažená niva proložená šunkou (pikantní)

Smažená niva proložená šunkou (pikantní)
Rozpis na 4 porce:

  • 400 g sýru niva
  • 150 g šunky
  • 1 vejce
  • 50 ml mléka
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 200 g tatarské omáčky
  • hlávkový salát a rajčata na ozdobu

1. Nivu nakrájíme na 5mm plátky. Polovinu plátků rozložíme na pracovní desku a na každý dáme plátek šunky. Zakryjeme druhou polovinou plátků, pevně stiskneme a každý plátek rozkrájíme na 4 až 6 kostiček.
2. Do misky rozklepneme vejce a rozšleháme je s mlékem. Po částech přisypeme hladkou mouku a dobře ji zašleháme. Do druhé misky nasypeme čerstvou strouhanku. Jednotlivé kostičky sýru se šunkou namáčíme do těstíčka, obalíme ve strouhance a dobře přitiskneme.
3. Obalené kostičky sýru vkládáme do rozpáleného oleje a zprudka smažíme dozlatova. Usmažené kostičky vyndáme na papírovou utěrku. Na talíře rozdělíme hlávkový salát, ozdobíme plátky rajčat a přidáme kostky sýru. Jídlo ihned servírujeme a tatarku podáváme ve zvláštní mističce. Jako příloha jsou vhodné pažitkové brambory.
Doba přípravy: asi 25 minut
1 porce: asi 2207 kj/1181 kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.