Smažená niva proložená šunkou (pikantní)
Rozpis na 4 porce:
- 400 g sýru niva
- 150 g šunky
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 50 g hladké mouky
- 100 g strouhanky
- 200 g tatarské omáčky
- hlávkový salát a rajčata na ozdobu
1. Nivu nakrájíme na 5mm plátky. Polovinu plátků rozložíme na pracovní desku a na každý dáme plátek šunky. Zakryjeme druhou polovinou plátků, pevně stiskneme a každý plátek rozkrájíme na 4 až 6 kostiček.
2. Do misky rozklepneme vejce a rozšleháme je s mlékem. Po částech přisypeme hladkou mouku a dobře ji zašleháme. Do druhé misky nasypeme čerstvou strouhanku. Jednotlivé kostičky sýru se šunkou namáčíme do těstíčka, obalíme ve strouhance a dobře přitiskneme.
3. Obalené kostičky sýru vkládáme do rozpáleného oleje a zprudka smažíme dozlatova. Usmažené kostičky vyndáme na papírovou utěrku. Na talíře rozdělíme hlávkový salát, ozdobíme plátky rajčat a přidáme kostky sýru. Jídlo ihned servírujeme a tatarku podáváme ve zvláštní mističce. Jako příloha jsou vhodné pažitkové brambory.
Doba přípravy: asi 25 minut
1 porce: asi 2207 kj/1181 kcal
Poslední tip, trik či komentář