reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kynutý rybízový koláč (nestárnoucí klasika)

Kynutý rybízový koláč (nestárnoucí klasika)
Rozpis asi na 20 kousků

  • 15 g droždí
  • 2 vejce
  • 350 g červeného rybízu

Drobenka

  • 60 g cukru
  • špetka soli
  • 350 g hrubé mouky
  • 200 ml mléka

Tvarohová náplň:

  • 350 g měkkého tvarohu
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce cukru

1. Droždí smícháme s vejci, cukrem a lžící vlažného mléka na řídký kvásek a necháme ho
na teplém místě vzejít. V zadělávací míse vypracujeme z hrubé mouky, vzešlého kvásku, soli a zbytku mléka vláčné těsto a necháme ho vykynout.
2. Vykynuté těsto přendáme na vál a vyválíme z něj silnější placku. Pekáč pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Placku z těsta přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč a pomocí prstů vytvarujeme vyšší okraj.
3. V misce smícháme tvaroh se žloutky a cukrem (pokud je tvaroh hustý, naředíme ho trochou mléka). Takto vzniklou náplň stejnoměrně rozetřeme na těsto, poklademe rybízem a vše bohatě posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
Doba přípravy: asi 60 minut
1 porce: asi 714kJ/170kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.