reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Borůvková bábovka (lahodné)

Borůvková bábovka (lahodné)
Rozpis asi na 16 kousků

  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 kypřiči prášek
  • 50 ml oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 4 žloutky
  • 250 g cukru
  • 250 g borůvek
  • olej na vymazání
  • strouhanka na vysypání
  • 100 g mandlových lupínků
  • 4 lžíce meruňkové marmelády na potření

1. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu a polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vypracujeme vláčné těsto.
2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do takto připravené formy nalijeme část připraveného těsta a nasypeme do něj zlehka borůvky obalené v hrubé mouce (aby při pečení neklesly). Tento postup opakujeme několikrát, až do úplného naplnění formy. Bábovku pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C přibližně 25 minut.
3. Hotovou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout. Nakonec ji potřeme řidší marmeládou a bohatě posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.
Doba přípravy: asi 60 minut
1 porce: asi 930 kj/221 kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.