Stehýnko v houbové omáčce
Jednoduchá příprava s instantní omáčkou
Pro 1 osobu
- 100 g žampionů
- 1 kuřecí stehýnko (300 g)
- 1 lžička klíčkového oleje
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce instantní houbové omáčky
- 1 lžíce suchého cherry
- 1 snítka petrželky
Postup
1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Kuřecí stehýnko omyjeme, osušíme do papírové kuchyňské utěrky a v rozpáleném oleji ze všech stran rychle opečeme. Ochutíme solí a pepřem. Česnek oloupeme a prolisujeme k masu. Pak stehýnko vyjmeme.
2. Na zbylém tuku v pánvi orestujeme asi 3 minuty houby, přidáme 125 ml vody, necháme přejít varem a přimícháme instantní omáčku. Opět necháme vše přejít varem a nakonec ochutíme cherry.
3. Kuřecí stehýnko vložíme do omáčky a pod pokličkou je dusíme při mírné teplotě 25 minut.
Podáváme ozdobené petrželkou. Podáváme s rýží a kousky rajčat.
Příprava: asi 50 minut
Na osobu: cca 500 kcal; 2090 kJ; bílkoviny: 60 g; tuky: 21 g; sacharidy: 14 g; cholesterol: 225 mg
Extra tip
Žampiony mají velké póry, které nasáknou velké množství vody. Proto je při čištění pouze otřeme vlhkou utěrkou nebo kartáčkem. Můžeme je též nakrájet na pravidelné kousky pomocí strunového kráječe na vařená vejce.
Poslední tip, trik či komentář