reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Stehýnko v houbové omáčce

Stehýnko v houbové omáčce
Jednoduchá příprava s instantní omáčkou
Pro 1 osobu

  • 100 g žampionů
  • 1 kuřecí stehýnko (300 g)
  • 1 lžička klíčkového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce instantní houbové omáčky
  • 1 lžíce suchého cherry
  • 1 snítka petrželky

Postup
1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Kuřecí stehýnko omyjeme, osušíme do papírové kuchyňské utěrky a v rozpáleném oleji ze všech stran rychle opečeme. Ochutíme solí a pepřem. Česnek oloupeme a prolisujeme k masu. Pak stehýnko vyjmeme.
2. Na zbylém tuku v pánvi orestujeme asi 3 minuty houby, přidáme 125 ml vody, necháme přejít varem a přimícháme instantní omáčku. Opět necháme vše přejít varem a nakonec ochutíme cherry.
3. Kuřecí stehýnko vložíme do omáčky a pod pokličkou je dusíme při mírné teplotě 25 minut.
Podáváme ozdobené petrželkou. Podáváme s rýží a kousky rajčat.
Příprava: asi 50 minut
Na osobu: cca 500 kcal; 2090 kJ; bílkoviny: 60 g; tuky: 21 g; sacharidy: 14 g; cholesterol: 225 mg
Extra tip
Žampiony mají velké póry, které nasáknou velké množství vody. Proto je při čištění pouze otřeme vlhkou utěrkou nebo kartáčkem. Můžeme je též nakrájet na pravidelné kousky pomocí strunového kráječe na vařená vejce.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.