Rafinovaná krůtí roláda
Plněná nádivkou z rukoly a smetanového sýra
Pro 4 osoby
- 2 ks filé z krůtích prsou (po 200 g)
- sůl
- pepř
- 2 lžíce protlaku z paprik (např. Ajvaru)
- 1/2 sv. jarní cibulky
- 200 g salátu rukola
- 2 stroužky česneku
- 150 g čerstvého sýra
- čili
- 3 lžíce oliv. oleje
- 200 ml bílého vína
- 1 lžíce naloženého červ. nebo zeleného pepře
- 75 g smetanového sýra
Postup
1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a upravíme do tvaru rolády. Ochutíme solí a pepřem a potřeme protlakem z paprik.
2. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rukolu omyjeme, necháme okapat a odkrájíme stonky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čerstvý sýr dobře promícháme s jarní cibulkou, rukolou a česnekem. Ochutíme je solí, pepřem a čili kořením a pak tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na maso připravené v plátu na roládu. Zavineme je a svážeme nití nebo je sepneme kovovými párátky.
3. V širokém hrnci opékáme roládu ze všech stran asi 8 minut. Přilijeme bílé víno a maso podusíme dalších 7 minut. Přimícháme kuličky pepře a smetanový sýr. Omáčku ochutíme. Roládu dáme na podnos spolu s omáčkou a ozdobíme ji bylinkami a kuličkami pepře. Jako příloha se hodí chutná rýže.
Příprava: asi 45 minut
Na osobu: cca 420 kcal; 1755 kJ; bílkoviny: 51 g; tuky: 17 g; sacharidy: 6 g; cholesterol: 7 mg
Poslední tip, trik či komentář