reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rafinovaná krůtí roláda

Rafinovaná krůtí roláda
Plněná nádivkou z rukoly a smetanového sýra
Pro 4 osoby

  • 2 ks filé z krůtích prsou (po 200 g)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce protlaku z paprik (např. Ajvaru)
  • 1/2 sv. jarní cibulky
  • 200 g salátu rukola
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g čerstvého sýra
  • čili
  • 3 lžíce oliv. oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžíce naloženého červ. nebo zeleného pepře
  • 75 g smetanového sýra

Postup
1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a upravíme do tvaru rolády. Ochutíme solí a pepřem a potřeme protlakem z paprik.
2. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rukolu omyjeme, necháme okapat a odkrájíme stonky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čerstvý sýr dobře promícháme s jarní cibulkou, rukolou a česnekem. Ochutíme je solí, pepřem a čili kořením a pak tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na maso připravené v plátu na roládu. Zavineme je a svážeme nití nebo je sepneme kovovými párátky.
3. V širokém hrnci opékáme roládu ze všech stran asi 8 minut. Přilijeme bílé víno a maso podusíme dalších 7 minut. Přimícháme kuličky pepře a smetanový sýr. Omáčku ochutíme. Roládu dáme na podnos spolu s omáčkou a ozdobíme ji bylinkami a kuličkami pepře. Jako příloha se hodí chutná rýže.
Příprava: asi 45 minut
Na osobu: cca 420 kcal; 1755 kJ; bílkoviny: 51 g; tuky: 17 g; sacharidy: 6 g; cholesterol: 7 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.